Singapore markets closed
  • Straits Times Index

    3,013.85
    -0.93 (-0.03%)
     
  • Nikkei

    28,864.32
    -65.78 (-0.23%)
     
  • Hang Seng

    29,098.29
    -138.50 (-0.47%)
     
  • FTSE 100

    6,630.52
    -20.36 (-0.31%)
     
  • BTC-USD

    47,801.45
    +472.18 (+1.00%)
     
  • CMC Crypto 200

    982.93
    +39.75 (+4.21%)
     
  • S&P 500

    3,841.94
    +73.47 (+1.95%)
     
  • Dow

    31,496.30
    +572.16 (+1.85%)
     
  • Nasdaq

    12,920.15
    +196.68 (+1.55%)
     
  • Gold

    1,698.20
    -2.50 (-0.15%)
     
  • Crude Oil

    66.28
    +2.45 (+3.84%)
     
  • 10-Yr Bond

    1.5540
    +0.0040 (+0.26%)
     
  • FTSE Bursa Malaysia

    1,600.12
    +18.86 (+1.19%)
     
  • Jakarta Composite Index

    6,258.75
    -32.05 (-0.51%)
     
  • PSE Index

    6,881.37
    -1.12 (-0.02%)
     

The ultimate general knowledge quiz for kids, including animals, geography, dinosaurs, books and films

Naomi Gordon
·3-min read
Photo credit: fizkes - Getty Images
Photo credit: fizkes - Getty Images

From Good Housekeeping

As many of us are faced with the challenges of home schooling, we could all do with some help to keep our children occupied, entertained and their minds engaged.

We've compiled fun family quiz questions and answers to play with your children at home, or with friends or relatives online, covering the categories of general knowledge, animals, geography, dinosaurs, books, and films.

Enjoy!

Round 1 - General Knowledge quiz questions for children

Photo credit: Warner Bros.
Photo credit: Warner Bros.
  1. Who will become the 46th president of the United States and the history-making 49th Vice president on January 20? [Answer: Joe Biden and Kamala Harris]

  2. Who wrote the Harry Potter books? [Answer: JK Rowling]

  3. Emmeline Pankhurst was the founder of which Women's Rights movement in the early 20th Century? [Answer: The Suffragette Movement]

  4. What is the name of our current Queen? [Answer: Elizabeth]

  5. How many planets are in our solar system? [Answer: Eight]

Round 2 - Animal questions for children

Photo credit: Jacky Parker Photography - Getty Images
Photo credit: Jacky Parker Photography - Getty Images
  1. What is the largest big cat in the world? [Answer: Siberian Tiger]

  2. What is the only bird in the world that can fly backwards? [Answer: Hummingbird]

  3. What's the name of baby kangaroo? [Answer: Joey]

  4. What is the name for an adult female horse? [Answer: Mare]

  5. Can you name the slowest mammal in the world? [Answer: Sloth]

Round 3 - Geography questions for children

Photo credit: Nick Brundle Photography - Getty Images
Photo credit: Nick Brundle Photography - Getty Images
  1. What is the largest country in the world? [Answer: Russia]

  2. What is the largest continent? [Answer: Asia]

  3. In what country would you find the Pyramids? [Answer: Egypt]

  4. Can you name three countries in Central America? [Answers: Mexico, Belize, Panama, Costa Rica, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua]

  5. What is the capital of Sweden? [Answer: Stockholm]

Round 4 - Dinosaur questions for children

Photo credit: ROGER HARRIS/SPL - Getty Images
Photo credit: ROGER HARRIS/SPL - Getty Images
  1. How long ago did the dinosaurs become extinct? [Answer: Around 65 million years ago]

  2. How many claws did a velociraptor have on each hand? [Answer: Three]

  3. How many horns did a triceratops have? [Answer: Three]

  4. Why did dinosaurs become extinct? [Answer: They were killed by an asteroid or meteor impact]

  5. Was the Stegosaurus a herbivore or a carnivore? [Answer: A herbivore]

Round 5 - Book questions for children

Photo credit: Studio Canal
Photo credit: Studio Canal
  1. Where is Paddington Bear from? [Answer: Peru]

  2. What was Hagrid's pet dog called? [Answer: Fang]

  3. The author of The Tiger Who Came to Tea, Judith Kerr also wrote about a cat called? [Answer: Mog]

  4. Can you name one of the three truly revolting items you might find in Mr Twit's beard in Roald Dahl's The Twits? [Answer: Sardines, cheese and cornflakes]

  5. Can you name Harry Potter's parents? [Answer: James and Lily Potter]

Round 6 - Film questions for children

Photo credit: Pixar
Photo credit: Pixar
  1. What's the name of Anna and Elsa's father in Frozen? [Answer: King Agnarr]

  2. Who plays Maui in Moana? [Answer: The Rock - Dwayne Johnson]

  3. What animals are Pumbaa and Timon in The Lion King? [Answer: Warthog and Meerkat]

  4. What is the name of the Great White shark in Finding Nemo? [Answer: Bruce]

  5. What job does Joe Gardner have in Pixar's Soul? [Answer: Middle school music teacher]

Like this article? Sign up to our newsletter to get more articles like this delivered straight to your inbox.

SIGN UP

In need of some positivity or not able to make it to the shops? Enjoy Good Housekeeping delivered directly to your door every month! Subscribe to Good Housekeeping magazine now.

SUBSCRIBE NOW

You Might Also Like